Amazing Alex

Amazing Alex 1.0.1

Creatief puzzelen met zwaartekracht

VOOR

  • Uitdagende puzzels
  • Kleurrijk uiterlijk
  • Zelf levels maken

TEGEN

  • Eerste levels zijn te makkelijk

Excellent
9

Amazing Alex is een heerlijke puzzelgame voor de iPhone en iPod Touch, gemaakt door het team achter Angry Birds. Het spel heeft geen boze vogels of groene biggen, maar is minstens zo verslavend.

Hoofdpersoon Alex verveelt zich stierlijk op school, tot hij opeens een lumineus idee heeft. Hij pakt een voetbal, twee planken en een mandje. De bal wil hij via de planken in het mandje krijgen. Lukt het, dan slaagt hij in zijn missie en mag hij een nieuwe constructie bedenken.

Dat is Amazing Alex in een notendop. Á la Angry Birds speel je een reeks opdrachten, waarbij je telkens goed moet nadenken. Het begint makkelijk, maar al gauw werk je met ballonnen, viltstiften, tennisballen, kartonnen dozen en scharen. Opdrachten worden moeilijker: stuur een ballon de lucht in, terwijl je twee stiften omkegelt die twee tennisballen richting het mandje moeten lanceren. Elk voorwerp valt, rolt of vliegt op een andere manier.

Amazing Alex bepaalt je score aan de hand van sterren. In elk level zijn een drietal sterren geplaatst. Weet je deze te raken met verschillende voorwerpen, dan pak je high score. Zeker in latere levels zijn er meerdere manieren om het level succesvol af te sluiten en alle sterren te verzamelen. Door dit systeem is Amazing Alex lekker uitdagend en speel je levels telkens opnieuw om die 100% score te halen.

Voor creatieve breinen heeft Amazing Alex een level editor. Met LittleBigPlanet-achtige eenvoud sleep je voorwerpen naar een plek naar keuze, plaats je sterren in je level en kies je een thema voor het uiterlijk. Deze creatieve speeltuin verlengt de speelduur van Amazing Alex aanzienlijk.

Zwaartekracht, getekende levels en een hoge verslavingsfactor… Amazing Alex doet in veel opzichten denken aan Angry Birds, maar mixt het met puzzels zoals we die kennen van game-klassieker The Incredible Machine.

Meeste downloads Puzzels voor iphone

Meer
Amazing Alex

Download

Amazing Alex 1.0.1

Beoordelingen about Amazing Alex